Sportmassage

Sportmassage

het effect op

lichaam & geest

Als je veel en graag sport, weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is om je spieren goed te verzorgen. Of je nu aan fitness, hockey, zwemmen, voetbal, tennis of wielrennen doet, je belast altijd je spieren. Herstellen je spieren niet goed van de inspanning? Dan kan dat vervelende gevolgen hebben.

Een goede manier om je spieren extra verzorging te bieden is een sportmassage. Hierdoor herstellen je spieren beter en loop je minder snel blessures op.

Wat is een sportmassage?

Tijdens het sporten stel je je spieren enorm op de proef, in feite breken je spieren zelfs een beetje af tijdens sporten. Gelukkig is dit helemaal niet erg en kan je lichaam dit goed herstellen. Sterker nog, dat proces van afbreken en herstellen is precies waardoor je spieren groeien. Als je spieren niet goed ontspannen kan dit echter spierpijn, stijfheid, en knopen veroorzaken. Dit kan enorm vervelend zijn en je belemmeren in het sporten en in je dagelijkse bezigheden.

Een sportmassage helpt mee aan een gezond herstel van de spieren na een sportieve inspanning. Als je last krijgt van knopen en stijve spieren weet een sportmasseur als geen ander hoe je deze weer wegkrijgt. Een sportmasseur is niet zachtzinnig, maar na de massage ben je blij dat je spieren weer los en soepel zijn.

Door je regelmatig te laten masseren blijven je spieren soepel en sta je snel weer klaar voor je volgende inspanning. Daarnaast houdt een sportmassage je lichaam in een goede conditie waardoor niet alleen je gezondheid en sportprestaties vooruit gaan, maar waardoor ook blessures worden voorkomen.

Sportmassage: voor wie?

Sportmassages zijn uitermate geschikt voor sporters, maar dan hebben we het niet alleen over de professionals. Uiteraard, als je op hoog niveau sport is een goede massage voor- en achteraf enorm belangrijk, maar ook de recreatieve sporter heeft baat bij een sportmassage.

Een sportmasseur voorkomt dat je snel geblesseerd raakt door de spieren in een goede conditie te houden, elke sport vraagt immers een goed onderhoud van het spierstelsel. Of je nu jong of oud bent, een professional of een amateur, met behulp van sportmassages heb je meer en langer plezier van je sport en van je lichaam.

Wanneer een sportmassage?

Er zijn veel redenen om een sportmassage te nemen. Ten eerste voelt het simpelweg heel fijn om gemasseerd te worden en geeft het een moment van ontspanning tussen het sporten door. Daarnaast kan het ook helpen tegen spierpijn, knopen en blessures. Er zijn verschillende situaties waarin wij een sportmassage aanraden, bijvoorbeeld:

  • Stijve spieren
  • Knopen
  • Spierpijn
  • (Revalidatie van) blessures
  • Intensief sporten
  • Regelmatig sporten
  • Spieren die vast zitten

30 Minuten

€30,-

45 Minuten

€40,-

60 Minuten

€50,-

Boek nu jouw

Sportmassage in Maarssen

Sportmassage in Maarssen

Kun jij ook wel een sportmassage gebruiken? Kom dan langs bij massagepraktijk Relaxx in Maarssen. Hier staat professioneel masseur Jorg Coevert voor je klaar. In de massageruimte kom je tot rust na het sporten en krijgen je spieren de behandeling die ze nodig hebben en verdienen.

Wacht niet langer

Boek vandaag nog!